Biográfia

Author Picture

Durica Katarina

Durica Katarina 1983-ban született Pozsonyban, Csehszlovákiában. Csallóközben, Somorján nőtt fel, ahol 2002-ben érettségizett a helyi gimnáziumban majd a Nagyszombati Egyetemen végzett művészettörténetet és műkereskedést. 2004-ben Egyiptomba utazott, ahol idegenvezetőként és telepített képviselőként dolgozott. Ezt követően Jordániába, Törökországba majd Tunéziába települt át. Ezeknek az országoknak a turista desztinációi inspirálták első regénye, a “Szökés Egyiptomba” megírásakor. Magyar és szlovák nők százai utaztak az olcsó, last minute kirándulásokra, hogy ott a helyiek szexuális szoltáltatásait vegyék igénybe.

A könyv 2013-ban jelent meg a Jaffa kiadónál, szlovák fordítása hónapokig a sikerlisták élén járt.

2008-ban Pozsonyba költözve újságíróként helyezkedik el. 2010-ben a Radičová kormány idején a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági minisztérium szóvivője.

Budapesten szabadúszó újságíróként dolgozott, azóta is rendszeresen készít nőket érintő témakörökben riportokat, interjúkat. A magyarországi ELLE magazin hasábjain jelennek meg írásai 2013-tól, 2011-2013 közt az Index-nek tudósított több szlovákiai politikai eseményről. Írásai jelennek meg többek közt a National Geograghic, WMN, Index, a szlovákiai magyar Új NŐ havilap felületein.