Philadelphia árvái

Please login or register to see price


Philadelphia árvái
Philadelphia árvái
Back Cover

Erőteljes, megrázó és felemelő történet szerelemről, állhatatosságról, és arról, meddig vagyunk képesek elmenni, hogy megvédjük azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van ránk.

Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: 480
Megjelenés: 2023
Borító: Puhatábla

Description

1918 ősze. A tizenhárom éves Pia Lange – egy német bevándorló család gyermeke – minél messzebbre vágyódik Philadelphia külvárosából a túlzsúfoltság és a bevándorlóellenesség elől, ami miatt apja kénytelen volt bevonulni az amerikai hadseregbe. Amikor a város a háború végét ünnepli, a szabadságkötvény-felvonulás forgatagában súlyos és közvetlen veszély sújt le: az embertömegben kitör a spanyolnátha.

Miután a Lange család kicsiny albérletében elfogy az ennivaló, a magára maradt Piának nincs más választási lehetősége: csecsemő öccseit hátrahagyva kénytelen nekivágni a karantén alá vont városnak, hogy élelmet szerezzen.A megkeseredett Bernice Groves – akit emészt a gyász, mióta kicsi gyermekét elvitte a spanyolnátha – meglátja, amint Pia elhagyja az otthonát, és rájön, hogy a lány testvérei magukra maradtak. Ekkor megdöbbentő, egész életét megváltoztató döntést hoz. Sötét küldetése lesz a  családok szétszakítása.